Kérdezéstechnika alkalmazása a coachingban - különös tekintettel a coaching célok megfogalmazására

Dr. Hohl-Pus Veronika (2020) Kérdezéstechnika alkalmazása a coachingban - különös tekintettel a coaching célok megfogalmazására. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of hohl-pus_veronika_2020máj.pdf] PDF
hohl-pus_veronika_2020máj.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (2MB)

Abstract

A dolgozatom egy coach-csá válni tanuló, kezdő coach élményeit, tapasztalatait, véleményét tartalmazza. Meggyőződésem, hogy a személyes célok meghatározása általában véve sok embernek nehéz feladat, emberi mivoltunkból fakadó gátak állnak azelőtt, hogy álmainkból célokat kovácsoljunk. Sokunknak segítségre van szüksége a annak belátásához, hogy a célok megfogalmazása mekkora relevanciával bír az életünkben. Teljesítményünket befolyásolja, ha nem fogalmaztuk meg a hova tartunk kérdését, célok nélkül nem vagyunk kellően hatékonyak. Személy szerint a coaching folyamat egyik mérföldkövének tekintem a cél meghatározásának sikerét. Törekedtem rá, hogy az általam megismert szakirodalom, az elméleti megközelítés, az egyetemi képzés, valamint az eddigi gyakorlás során, elő emberi kapcsolatokban szerzett benyomásaim  hitelesen és egymással párhuzamosan jelenjen meg a sorok között. Dolgozatom elsősorban a business coaching területét érinti, de a későbbiekben említi az egyéb coaching területeket a business coachinggal való elhatárolás viszonylatában. Az egyes esetek bemutatását a dolgozat szerves részeként, az elméleti szövegrészektől dőlt betűvel való kiemeléssel, nem külön fejezetben végeztem el.  A képzésen tanultak alapján a coaching gyakorlás részeként kezdtem el írni egy kérdésjegyzéket. Erre a mellékletben szereplő kérdésbankra való hivatkozás a szakdolgozat folyamán számos ponton előfordul: a coaching folyamatának bemutatásán, a célok helyes megfogalmazásán át, az egyes esetleírásokban is utalok rá. Idő kellett ahhoz, míg rájöttem, hogy a coachingot a szó szoros értelemben sem nem megtanulni, sem gyakorolni nem lehet. A coaching legalábbis hivatás, szemlélet, akár ennél több, de biztosan nem csupán szakma. Coach-csá válni folyamatos tevés, fejlődés, tanulás, változás. A coach-csá válás egy véget nem érő coaching folyamat, ha úgy tetszik öncoaching, vagy gondolkodás a változás szolgálatában.

Institution

Budapest Business University

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Business Coach

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Dr. Palányi Ildikó
Belső
főiskolai docens, Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék, GKZ

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: GROW-modell, SMART-cél, coaching, kérdezéstechnika, módszertan, pszichológia - lélektan, tárgyalástechnika, üzleti coaching
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2020. Jun. 17. 18:02
Last Modified: 2020. Jun. 17. 18:02

Actions (login required)

View Item View Item