Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala informatikai hátterének bemutatása

Györe Bendegúz Zoltán (2020) Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala informatikai hátterének bemutatása. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of györe_bendegúz_zoltán_2020máj.pdf] PDF
györe_bendegúz_zoltán_2020máj.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájaként a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal informatikai hátterének bemutatását választottam, amelynek az volt az oka, hogy a féléves szakmai gyakorlatomat a polgármesteri hivatalnál töltöttem. Szakdolgozatomban részletesen bemutattam a jelenlegi számítógépes hálózatot és a rendelkezésre álló számítógépeket, azok kapacitását, esetleges erősségeiket és hiányosságaikat.  A szakmai gyakorlatom ideje alatt egy, a számítógépes hálózatot és az ahhoz köthető eszközök frissítése/cseréje tervben volt. Dolgozatomban itt részletesen bemutattam és számításokkal alátámasztottam azt, hogy célszerűbb-e frissíteni a meglévő elemeket, vagy le kell azokat cserélni teljesen újra. Ezt követően bemutattam, hogy milyen arányokban használnak a polgármesteri hivatalban olyan számítógépeket, amelyeknek vannak viszonylag régebbi hardvert is tartalmazó specifikációja. Itt egy általam előre összeállított számítógép-specifikáció segítségével összehasonlítottam a jelenlegi és az esetleges új számítógépek közötti eltéréseket. Megemlítettem a jelenlegi hálózatot és annak a szerkezetéből adódó lehetőségeket és hátrányokat. Itt megemlítettem, hogy milyen lenne az ideális hálózat beállításai, és hogy az milyen előnnyel és hátránnyal járna. Szó volt még a hálózati eszközökről, azok funkcióikról, és a jelenlegi kihasználtság miatti lehetőségeiről. Szoftveres részről leírtam a jelenleg felhasznált szoftvereket, és a biztonságért felelős programokat. Itt részletesen kifejtettem, hogy hogyan lehet hatékonyan védekezni az egyes támadások ellen, illetve kifejtettem a véleményem arról, hogy milyennek is kell, hogy legyen egy közel tökéletes védelem. Bemutatásra kerültek az egyes alternatívák is, úgy mint a thin client, a számítógépek egy élhető változata. Itt is számításokkal támasztottam alá, hogy jó döntés-e ezeket az eszközöket használni, vagy elég, ha a számítógépeket alkalmazzák.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus (BA)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balogh Csaba
Belső
Oktató, Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék, GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Polgármesteri Hivatal, Zalaegerszeg, adafeldolgozás, hálózatbiztonság, hálózati biztonság, hálózatvédelem, informatikai rendszer, számítógépes hálózatok védelme, számítógépes nyílvántartás, számítógéprendszer
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Jún. 17. 18:02
Utolsó módosítás: 2020. Jún. 17. 18:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet