A készletgazdálkodás és a leltározási tevékenység bemutatása a Horváth Gazda Kft. vonatkozásában

Domján Bianka (2020) A készletgazdálkodás és a leltározási tevékenység bemutatása a Horváth Gazda Kft. vonatkozásában. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of domján_bianka_2020máj.pdf] PDF
domján_bianka_2020máj.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Szakdolgozatomban a Horváth Gazda Kft. készletgazdálkodásának és leltározási tevékenységének bemutatását tűztem ki célul. A Horváth Gazda Kft. egyrészről termelő, másrészről kereskedő vállalkozásnak bizonyul, ezért elengedhetetlen a készletnyilvántartás és a leltározási folyamat, hiszen a vállalkozás sikeres működéséhez hozzákapcsolódik, hogy a készleteiről megbízható és pontos képet mutasson. Ezeknek fontos feladatai a nyilvántartások folyamatos vezetése, a készletek bekerülési értékének a megállapítása és értékelése, valamint a mérleget alátámasztó leltár összeállítása. Dolgozatomat a rövid bevezetés után, a készletek szakirodalmi áttekintésével folytattam, valamint bemutattam a készletek bekerülési értékének, nyilvántartásának és értékelésének módjait. A harmadik részben a Horváth Gazda Kft. cégtörténetét írtam le, emellett még kitértem a tulajdonosi szerkezetre, a tevékenységi körére, valamint a cégfilozófiájára. A dolgozat következő részében betekintést adtam a vállalkozás készletnyilvántartási és értékelési módszereibe, a cég készletváltozásaiba, valamint szemléltettem a készletek mozgását a beszerzéstől a kiszállításig. Ezt követően a szakdolgozat másik fő egységét, a leltározás és a leltározási tevékenységekkel kapcsolatos fogalmakat mutattam be. A következő egységben a vállalkozás leltározási szabályzatát és ütemtervét tanulmányoztam, a cég leltározásának a menetébe adtam betekintést, valamint a raktár felépítését és a raktározási bizonylatokat ismertettem. Végül az összefoglalásban a vállalkozással kapcsolatos észrevételeimet fogalmaztam meg.

Institution

Budapest Business University

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Pénzügy és számvitel (BA)

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Simonné Romsics Erika
Belső
Mestertanár, Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék, GKZ

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: Horváth Gazda Kft. (Németfalu), készletgazdálkodás - készletértékelés, leltár - leltározás, nagykereskedelem, számviteli politika, élelmiszer-kereskedelem
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2020. Jun. 17. 18:02
Last Modified: 2020. Jun. 17. 18:02

Actions (login required)

View Item View Item