A készletgazdálkodás és a leltározási tevékenység bemutatása a Horváth Gazda Kft. vonatkozásában

Domján Bianka (2020) A készletgazdálkodás és a leltározási tevékenység bemutatása a Horváth Gazda Kft. vonatkozásában. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of domján_bianka_2020máj.pdf] PDF
domján_bianka_2020máj.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a Horváth Gazda Kft. készletgazdálkodásának és leltározási tevékenységének bemutatását tűztem ki célul. A Horváth Gazda Kft. egyrészről termelő, másrészről kereskedő vállalkozásnak bizonyul, ezért elengedhetetlen a készletnyilvántartás és a leltározási folyamat, hiszen a vállalkozás sikeres működéséhez hozzákapcsolódik, hogy a készleteiről megbízható és pontos képet mutasson. Ezeknek fontos feladatai a nyilvántartások folyamatos vezetése, a készletek bekerülési értékének a megállapítása és értékelése, valamint a mérleget alátámasztó leltár összeállítása. Dolgozatomat a rövid bevezetés után, a készletek szakirodalmi áttekintésével folytattam, valamint bemutattam a készletek bekerülési értékének, nyilvántartásának és értékelésének módjait. A harmadik részben a Horváth Gazda Kft. cégtörténetét írtam le, emellett még kitértem a tulajdonosi szerkezetre, a tevékenységi körére, valamint a cégfilozófiájára. A dolgozat következő részében betekintést adtam a vállalkozás készletnyilvántartási és értékelési módszereibe, a cég készletváltozásaiba, valamint szemléltettem a készletek mozgását a beszerzéstől a kiszállításig. Ezt követően a szakdolgozat másik fő egységét, a leltározás és a leltározási tevékenységekkel kapcsolatos fogalmakat mutattam be. A következő egységben a vállalkozás leltározási szabályzatát és ütemtervét tanulmányoztam, a cég leltározásának a menetébe adtam betekintést, valamint a raktár felépítését és a raktározási bizonylatokat ismertettem. Végül az összefoglalásban a vállalkozással kapcsolatos észrevételeimet fogalmaztam meg.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel (BA)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Simonné Romsics Erika
Belső
Mestertanár, Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék, GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Horváth Gazda Kft. (Németfalu), készletgazdálkodás - készletértékelés, leltár - leltározás, nagykereskedelem, számviteli politika, élelmiszer-kereskedelem
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Jún. 17. 18:02
Utolsó módosítás: 2020. Jún. 17. 18:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet