A Creaton South-East Europe Kft. teljes piacot lefedő online rendszere

Mojzer Martin (2020) A Creaton South-East Europe Kft. teljes piacot lefedő online rendszere. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of mojzer_martin_2020jan.pdf] PDF
mojzer_martin_2020jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Világunkban egyre nagyobb szerepet kapnak az internetes áruházak, valamint az interneten elérhető szolgáltatásokat kínáló oldalak. Egy ilyen weboldal és hozzátartozó egyéb informatikai rendszerek segítségével a vállalatok növelhetik versenyelőnyüket, folyamatos fejlesztés hiányában viszont könnyen elveszíthetik azt. Szakdolgozatom témája a Creaton South-East Europe Kft. online rendszere, mely összeköttetésben áll a cég vállalatirányítási rendszerével, ezzel felgyorsítva az értékesítési és szolgáltatásokkal kapcsolatos folyamatokat. Dolgozatom első részében a témához kapcsolódó elméleti háttér található, ide tartozik az e-kereskedelem és e-business, a vállalatirányítási rendszerek és ezek kapcsolata más rendszerekkel, valamint az online kereskedelem típusai. A következő fejezetben a vállalat bemutatása, valamint az általa folytatott B2B kereskedelem leírása olvasható. A következő fejezetekben ismertetem a magát az oldalt, a CREAWEB online rendeléskezelőt. Bemutatom az oldal felhasználóknak készült részét, amit a kereskedők, tetőfedők, viszonteladók és építészek használhatnak. Ezen az oldalon adhatók le a megrendelések, valamint itt vehetők igénybe egyéb szolgáltatások. A felhasználói rész funkcióinak részletes bemutatása után az adminisztrációs oldal ismertetése következik. Ezt használják az alkalmazottak munkájukhoz naponta, valamint a vállalat rengeteg statisztikára és termeléssel kapcsolatos előrejelzésre használja fel az itt összegyűlt információkat. Az oldal bemutatásának utolsó része az ehhez tartozó külön létrehozott adatbázis ismertetése. A következő fejezet a bemutatott weboldal és az SAP vállalatirányítási rendszer kapcsolatát mutatja be. A két rendszer közötti automatikus adatátvitel részletes működésének bemutatása, valamint az esetleges hibalehetőségek. A dolgozatom végén az általam gyűjtött tapasztalatokból, valamint az ott dolgozók véleménye alapján a különböző funkciókra olyan változtatási javaslatokat írok le, melyek nem csak a folyamatokat gyorsítanák fel, de a felhasználók számára is könnyebbé tennék az egyes részek használatát.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus (BA)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Creaton South-East Europe Kft. (Lenti), SAP (System Application Product; vállalatirányítás, elektronikus kereskedelem - online kereskedelem, megrendelés, online szolgáltatás, online üzlet - webáruház, szervezeti kapcsolatok - vállalati kapcsolatok, vállalati információs rendszer - vállalatirányítás, web-termékek - webszolgáltatások
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Feb. 01. 00:15
Utolsó módosítás: 2020. Feb. 01. 00:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet