Vasvár Város Önkormányzata gazdálkodásának elemzése a 2016-2018. években

Dávid Levente (2020) Vasvár Város Önkormányzata gazdálkodásának elemzése a 2016-2018. években. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of dávid_levente_2020jan.pdf] PDF
dávid_levente_2020jan.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Záródolgozatomban Vasvár Város Önkormányzat vagyoni illetve pénzügyi helyzetének alakulását vizsgáltam a 2016-2018-as években Az elemzések során az önkormányzat költségvetési beszámolóinak adatait használtam fel. A kiadások adataiból az derül ki, hogy az önkormányzat költségvetését nem veszélyezteti a kiadás mértéke. Túlköltekezés nem történt a vizsgált években és a fejlesztésekre kapott összegek visszafizetésének fedezete biztosítva van. A gazdálkodásról összességében elmondható, hogy sikerült elérni az önkormányzat biztonságos működését és költségvetési egyensúlyát, illetve a fizetőképesség biztosítása mellett több, és egyre jelentősebb fejlesztéseket és beruházásokat valósítson meg a város. A folyamatosan változó államháztartás működését szabályozó jogszabályi környezetben az önkormányzat gazdálkodása biztonságos és az alá tartozó intézmények pénzbeli ellátása folyamatos. beszámolóinak adatait használtam fel. A bevételek adataiból megállapítható, hogy az önkormányzat költségvetése stabil, viszont a jövőbeni fejlesztések és beruházások előre tervezését jelentősen rontja a változó és kiszámíthatatlan jogszabályi környezet. Összegezve elmondható, hogy a vasvári önkormányzat a mai gazdasági viszonyok között, egy fejlődő és az erőforrásaival kiválóan bánó város.

Institution

Budapest Business University

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Csanádi Ágnes
Belső
UNSPECIFIED

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: Vasvár (Vas), helyi önkormányzat, költségvetési gazdálkodás, mérlegelemzés - beszámoló elemzése, pénzügyi helyzet - likviditási helyzet, vagyonértékelés
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2020. Feb. 01. 00:15
Last Modified: 2020. Feb. 01. 00:15

Actions (login required)

View Item View Item