Halmos Daniella Dóra (2019) Virágzó gasztronómia, avagy ehető virágok a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Halmos Daniella Dóra_TISEKU_TVvend.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (4MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatomban az ehető virágok témáját kutattam, amelyek manapság egyre nagyobb szerepet kapnak a gasztronómiában. A dolgozatban bemutattam a legalapvetőbb és leggyakoribb ehető virágokat, azok jellemzőit és opcionális felhasználási lehetőségeit. A kutatásom során vizsgáltam a virágok érzékszervi minőségét és jellemzőit egy érzékszervi bírálat keretében, illetve egy kérdőív segítségével felmértem a magyar lakosság tudását és véleményét a virágokkal és azok a vendéglátásban történő megjelenésével és alkalmazásával kapcsolatban. A kutatási eredményeim mindenképp pozitívnak bizonyultak, hiszen mind az érzékszervi bírálat, mind a kérdőív válaszainak elemzése során azt tapasztaltam, hogy a magyar társadalomnak van igénye az ehető virágokra, noha még különlegességnek és újdonságnak számít a jelenlegi piacon.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Vendéglátás, Gasztronómia, Ehető virág |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Meleg Gizella |
Rekord készítés dátuma: | 2019. Nov. 20. 12:37 |
Utolsó módosítás: | 2020. Feb. 26. 12:31 |
Actions (login required)
Tétel nézet |