Vám és Vám Kft. közvetett vámjogi képviselete

Takács Virág Vivien (2019) Vám és Vám Kft. közvetett vámjogi képviselete. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of takács_virág_vivien_2019máj.pdf] PDF
takács_virág_vivien_2019máj.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (7MB)

Abstract

A záró dolgozatom témájának a Vám és Vám Kft. vámeljárási rendszerének kifejtését választottam. Mindig elgondolkodtatott, hogy hogyan képes a vállalat ennyi külföldi partnerrel, céggel tartani a kapcsolatot és együtt dolgozni. Dolgozatomban igyekeztem körültekintően megvizsgálni és elemezni a vámeljárások keretében megvalósuló vám- és adóügyi együttműködéseinek legújabb eredményeit, különös tekintettel az elektronikus vámügyi környezetre való átállás hazai helyzetére. Betekintést nyújtottam az elektronikus árunyilatkozat adás és feldolgozás folyamatába. A hatalmas mennyiségű vámáru-nyilatkozatok, a törvényes kereskedelem megkönnyítésének igénye, valamint az érdekelt felek érdekeik védelmével kapcsolatos elvárásai, csak a vám- és adóügyi programok által támogatott intézkedésekkel teljesíthetők. spórolhatunk meg. Úgy vélem, hogy az elektronikus vámhoz hasonló programok létrehozása illetve folytatása elengedhetetlen az európai kereskedelem versenyképességének megőrzéséhez, a közösségi bevételek beszedéséhez és védelméhez, valamint az Európai Unió polgárainak biztonságához.

Institution

Budapest Business University

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

gazdálkodás és menedzsment

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Némethné Czaller Zsuzsanna
Belső
mestertanár
Péntek Anita
Külső
UNSPECIFIED
UNSPECIFIED

Item Type: Final paper
Uncontrolled Keywords: vámeljárás, import vámkezelés, vámárunyilatkozat, Informatikai rendszer, Vámárunyilatkozat Feldolgozó Rendszer - CDPS, Kína
Depositing User: Szabó G. Tibor
Date Deposited: 2019. May. 20. 18:00
Last Modified: 2019. Jun. 12. 09:55

Actions (login required)

View Item View Item