Coca-Cola logisztikai folyamatainak bemutatása és teljesítményelemzési rendszere

Huszti Krisztián (2019) Coca-Cola logisztikai folyamatainak bemutatása és teljesítményelemzési rendszere. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of huszti_krisztián_2019máj_titkos.pdf] PDF
huszti_krisztián_2019máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031.

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom készítése során behatóbban megismerhettem a DIFOTAI felépítését és a vevőkapcsolati logisztika fontosságát. A logisztika fejlődése során kiemelt fontosságúvá vált a partnerekkel való kapcsolat, valamint a folyamatok hatékonyságának növelése. Ezzel kapcsolatos módszerek és a teljesítménymérés néhány fajtája készítése és kutatása alkalmával megtapasztalhattam, hogy milyen sok folyamatnak és területnek kell tökéletes összhangban működnie a célok elérése érdekében. A vállalatirányítási és teljesítménymérési módszerekkel tökéletesíthetjük a vállalatunk eredményeit. Szakdolgozatom célja ezeknek a módszereknek az összegyűjtése, megismerése és fontosságának hangsúlyozása. Véleményem szerint a mai vállalatok fejlődéséhez elengedhetetlenné vált ezeknek a technikáknak, módszereknek a használata. Biztos vagyok abban, hogy a technológia fejlődésével és a minél több információ rendelkezésünkre állásával új módszerek alakulnak majd ki a jövőben is. Gyakornoki munkám során a DIFOTAI készítésével is segítettem a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. logisztikai osztályát, amely szakdolgozatom fő témájává vált. Meglátásom szerint egy nagyon hatékony és átlátható rendszert sikerült kialakítaniuk, melyen már csak apró változtatásokat eszközölnek. Ezek a bővítések általában kiegészítő információt biztosítanak vagy egy észlelt probléma orvoslását szolgálják. A DIFOTAI hatékonyságát jól bizonyítja a célértékek évenkénti emelése. A reális célok kitűzése és azok elérése az alkalmazottakat is motiválhatja. Szakdolgozatom során nem a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. eredményeire szerettem volna helyezni a hangsúlyt, hanem a teljesítménymérési módszereire. DIFOTAI elemzésével vizsgálhatjuk a vevői elégedettségiszintet ezáltal saját folyamatainkat tudjuk javítani. Dolgozatom első felében a logisztikához kapcsolódó területeket és azoknak fogalmának bemutatása volt a célom. Második szakaszban néhány véleményem és tapasztalatom szerint hasznos vállalatirányítási és teljesítménymérési módszert kívántam bemutatni. A szakdolgozatom fő témája a DIFOTAI elemzés készítésének folyamata, felépítése és értékelési módszereinek részletes bemutatása. A DIFOTAI és logisztikai elemzési módszerek behatóbb megismerése számomra nagyon érdekesnek és tanulságosnak bizonyultak, bízom abban, hogy szakmai pályafutásom során is hasznosítani tudom majd az itt tanultakat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr Gubán Miklós
Belső
főiskolai tanár
Vig Viktor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: DIFOTAI (delivery in full on time accurately invoice), mutatószámok, logisztika, controlling - kontrolling, Coca-Cola HBC Magyarország Kft. (Dunaharaszti), teljesítménymérés - teljesítményelemzés - teljesítményértékelés
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2019. Máj. 16. 10:20
Utolsó módosítás: 2019. Máj. 16. 10:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet