Bőr Viktória (2019) Szuperélelmiszerek a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szuperélelmiszerek a vendéglátásban.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (22MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szuperélelmiszerek a kezdetek óta kísérik és jelen vannak az életünkben ugyanúgy a vendéglátásban is. Hazai és külföldi szakirodalmi kutatásaim során arra a következtetésre jutottam, hogy ugyan ezeket az ételeket szuperélelmiszereknek nevezzük, de jelenleg pontos, jogszabály szerinti megfogalmazása nincs ennek a fogalomnak. Semmilyen szakszerű és tudományos számadat nem szolgál ezek pontos értelmezésére. Ahhoz, hogy ezeket az élelmiszereket osztályozzuk, rendszerezzük pontos adatokra lenne szükség, melyeket élelmiszer-technológiai mérésekkel, laborvizsgálatokkal lehetne megállapítani. Azt kijelenthetjük, hogy évszázadok óta léteznek olyan jótékony hatással rendelkező élelmiszerek, melyek kiemelkednek a többi közül.
Magyar cím
Szuperélelmiszerek a vendéglátásban
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Szuperélelmiszer, Élelmiszer, Tápanyagtartalom, Magyar konyha, Japán konyha, Olasz konyha, Antioxidáns, Vitamin, Egészség |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Meleg Gizella |
Rekord készítés dátuma: | 2019. Máj. 09. 13:08 |
Utolsó módosítás: | 2019. Szep. 02. 16:16 |
Actions (login required)
Tétel nézet |