Kőműves Anita Vivien (2019) Pszeudocereáliák fajtái, táplálkozástudományi jelentőségük és vendéglátóipari felhasználásuk. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
KőművesAnita_Pszeudocereáliák_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Az álgabonák (pszeudocereáliák) azok a növények amelyeket táplálkozás céljára felhasználható magjaik miatt a - gabonákhoz hasonlóan - termesztenek, de a növényrendszertan nem sorolja a perjefélék családjába, mint a gabonákat. A magjaikat gyakran megőrölve, lisztként hasznosítják. Pszeudocereáliák például az amaránt, kinoa, chia mag és hajdina.
Magyar cím
Pszeudocereáliák fajtái, táplálkozástudományi jelentőségük és vendéglátóipari felhasználásuk
Angol cím
Types of pseudocereals, their nutritional importance and usage in the catering industry
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | álgabona, hajdina, chia mag, amaránt, kinoa |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Meleg Gizella |
Rekord készítés dátuma: | 2019. Máj. 06. 08:49 |
Utolsó módosítás: | 2019. Szep. 05. 15:46 |
Actions (login required)
Tétel nézet |