Varga Nikolett (2019) Étkezési szokások összehasonlítása nemzetközi szinten- Egészségesen táplálkozik-e a vendéglátós? Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
VargaNikolett_WK0RPX_TVvend.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Az egészséges és változatos táplálkozás mellett a testedzés is fontos szerepet játszik. Nem csak fizikális megbetegedésekről beszélhetünk az étkezés vonatkozásában, hanem mentális problémákról is, úgy mint a stressz és a szenvedélybetegségek. Statisztikai adatok alapján sem a magyarok sem a külföldiek nem táplálkoznak egészségesen. Kevés a zöldség és gyümölcs fogyasztás, valamint a húsfogyasztás túl magas. A vendéglátásban dolgozók esetében hasonló eredményekről beszélhetünk. Idő hiányból kifolyólag vagy anyagi korlátokra hivatkoztak a legtöbben a kérdőív kitöltők, miért nem tudnak egészséges étrend szerint táplálkozni. A munkahelyi étkeztetésben szintén sok a hiányosság. A dolgozók szeretnének ha változatosabb ételeket biztosítana számukra munkahelyük, valamint szívesen felhagynának a zsírban sült gyors éttermi jellegű ételek fogyasztásával. Végül arra kérnék a munkáltatókat, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek a dolgozók számára biztosított ételekre, mivel a kiegyensúlyozott táplálkozás nagyban befolyásolja a dolgozók munkaképességét.
Angol cím
Comparison of eating habits at international level- Do employees in hospitality eat healthy?
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Egészség, Külföldiek, Étterem, Munkahelyi étkezés, Vendéglátás, Táplálkozás, Élelmiszer |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Meleg Gizella |
Rekord készítés dátuma: | 2019. Máj. 09. 13:04 |
Utolsó módosítás: | 2019. Szep. 10. 13:21 |
Actions (login required)
Tétel nézet |