Helyi- és biotermékek a francia iskolai étkeztetésben

Simon Eszter (2019) Helyi- és biotermékek a francia iskolai étkeztetésben. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Simon_Eszter_ TV6HDQ.pdf)..pdf] PDF
Simon_Eszter_ TV6HDQ.pdf)..pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (2MB)

Abstract

A szakdolgozat a helyi- és biotermék használatának bemutatására koncentrál a francia iskolai étkeztetés területén. A dolgozat bemutatja a francia közétkeztetés törvényi hátterét, valamint az iskolai étkeztetésben a helyi-és biotermékek arányának növelésére irányuló kezdeményezéseket, ötleteket. A megfelelő szemléltetés érdekében a dolgozat magába foglal két közétkeztetési vezetővel készült interjút és az általuk irányított központi konyhák menüinek a helyi- és biotermékek szempontjából való elemzését. A dolgozat egy része kitér a helyi-és biotermékek fogalmára, fontosságukra és a francia társadalomban betöltött szerepük bemutatására.

Hungarian title

Helyi- és biotermékek a francia iskolai étkeztetésben

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus - Vendéglátás

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: Közétkeztetés, Franciaország, Francia iskolai étkeztetés, Biotermékek
Depositing User: Meleg Gizella
Date Deposited: 2019. May. 02. 13:26
Last Modified: 2019. Sep. 09. 13:36

Actions (login required)

View Item View Item