A turizmus, mint fejlesztési stratégia a kistérségekben, avagy az elmúlt 10 év fürdőfejlesztéseinek turisztikai hatásai Csongrád megyében

Tapasztó Daniella (2018) A turizmus, mint fejlesztési stratégia a kistérségekben, avagy az elmúlt 10 év fürdőfejlesztéseinek turisztikai hatásai Csongrád megyében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Tapaszto.Daniella.Szakdolgozat.Végső.pdf] PDF
Tapaszto.Daniella.Szakdolgozat.Végső.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Csongrád megye több fürdőjébe is érkezett állami és Európai Uniós támogatás 2007 és 2014 között különböző fejlesztésekre, felújításokra, amik pár éve kerültek átadásra. Időszerű ezért, hogy felmerüljön a kérdés, hogy a fürdőfejlesztések milyen hatással voltak a megye turizmusára. A TDK dolgozatom erre a kérdésre keresi a választ. Ehhez elemeztem a támogatott fürdők látogatottsági és számviteli adatait, a KSH adatai alapján Csongrád megye turizmusának alakulását az elmúlt tíz évben, illetve a különböző Operatív Programok keretében a megyébe áramolt támogatások mértékét. Az adatok szerint a fürdőfejlesztések pozitív hatással voltak Csongrád megye turizmusára. A fürdők látogatottsága és bevétele is nőtt, új kereskedelmi szálláshelykapacitások létesültek, nőtt a vendégéjszakák száma, és az egy főre jutó bruttó haza termék is felívelő ágon van a térségben. A folyamatos növekedés eléréséhez viszont arra van szükség, hogy Csongrád megye turisztikai kínálata nagyobb ismertségre tegyen szert mind a hazai, mind a külföldi turisták körében. Egy jól átgondolt marketingstratégiával, ami az előző időszakban kialakított vonzerőelemekre épít, Csongrád megye országos szinten is ismert és sikeres desztinációvá válhat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás BA

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Remenyik Bulcsú
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr.habil. Dr. Kovácsné Székely Ilona
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Fürdő, Fürdőfejlesztés, Csongrád megye, EGÉSZSÉGTURIZMUS, Fejlesztési lehetőségek
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2018. Nov. 23. 10:16
Utolsó módosítás: 2019. Feb. 28. 17:17

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet