A közösségi média hatása az egészséges életmód elterjedésére

Gökler Krisztina (2018) A közösségi média hatása az egészséges életmód elterjedésére. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Gökler Krisztina_CSWRU2.pdf] PDF
Gökler Krisztina_CSWRU2.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom fő hipotéziseként a következőt határoztam meg: az egészségtudatos életmódot népszerűsítő közösségi oldalak tevékenységének bizonyítható hatása van az egészséges életmód elterjedésére az emberek hétköznapi életében és a vendéglátásban. A kutatáshoz a szekunder kutatásokon kívül kvalitatív és kvantitatív jellegű primer kutatásokat is végeztem. Kérdőíves módszerrel mértem fel az egészséges életmód témájú közösségi oldalaimat követő internetes felhasználók véleményét és tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy milyen forrásokból informálódnak az egészséges életmódról, illetve hogy befolyásolják-e vásárlási és étteremválasztási döntéseiket az ebben a témában tevékenykedő közösségi oldalak. Kutatásom második felében mélyinterjús kutatást végeztem a téma különböző területein érintett interjúalanyokkal, valamint megfigyelést végeztem saját közösségi felületeimen keresztül, hogy ezáltal szubjektívebb, de más megközelítésből érkező tapasztalatokat is ismertessek. Kutatásaimmal arra az eredményre jutottam, hogy az egészséges életmóddal foglalkozó közösségi média kimutatható hatást gyakorol az egészséges életmód terjedésére, valamint a fogyasztók vásárlási és étteremlátogatási szokásaira.

Magyar cím

A közösségi média hatása az egészséges életmód elterjedésére

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás (nappali, magyar nyelvű)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. habil. Lugasi Andrea
Belső
tanszékvezető főiskolai tanár

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Egészséges életmód, Egészséges táplálkozás, Egészséges étterem, Közösségi média, Közösségi média marketing, Influencer marketing
Felhasználói azonosító szám (ID): Gökler Krisztina
Rekord készítés dátuma: 2018. Nov. 22. 14:49
Utolsó módosítás: 2018. Nov. 22. 14:49

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet