A Mould Tech Kft. vagyoni-, pénzügyi-, jövedelmezőségi helyzetének vizsgálata a beszámolók alapján

Zsédely Anita (2014) A Mould Tech Kft. vagyoni-, pénzügyi-, jövedelmezőségi helyzetének vizsgálata a beszámolók alapján. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of 11151_zsedely_anita_2014jan_titkos.pdf] PDF
11151_zsedely_anita_2014jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a Mould Tech Kft vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetét vizsgáltam a 2009., 2010., 2011., 2012. évi beszámolók alapján. A dolgozatom első részében bemutatásra került a társaság rövid története, a tevékenységi köre, piaci helyzete, valamint a számviteli politikája. A fő részében elsőként a vállalkozás vagyoni helyzetét vizsgáltam a mérleg alapján számított különböző mutatok segítségével. A vagyoni helyzet alakulásának elemzése során bemutatásra került a társaság tőkeerőssége, a kötelezettségek részaránya, a befektetett eszközök és tárgyi eszközök fedezete, a saját tőke növekedésének mértéke, a saját tőke jegyzett tőke aránya, a saját tőke és az eszközök fordulatszáma. A számítások során kapott lényegesebb eltérések rámutattak a fontosabb gazdálkodási folyamatokra, azok eszköz és forrásszerkezetre gyakorolt hatásaira, és egyben ráirányítottak a részletesebben vizsgálandó vagyonelemekre, mint a tárgyieszköz-állomány és a készletek alakulásának értékelésére. Ezt követően a társaság pénzügyi helyzetét elemeztem a mérleg, eredménykimutatás, kiegészítő melléklet, valamint a cash flow-kimutatás adatainak segítségével. A társaság pénzügyi helyzetétnek vizsgálata során bemutatásra kerültek az általános likviditási, rövid távú likviditási, dinamikus likviditási, hosszútávú likviditási mutatók, a vevők-szállítók forgási sebességeinek az alakulása, az eladósodottság mértéke, a nettó eladósodottság és az adósságszolálati mutatók, valamint a cash flow kimutatás. Végezetül a Kft. jövedelmezősége került bemutatásra az eredménykimutatásban szereplő egyes eredménykategóriák valamilyen vetítési alaphoz történő viszonyításával: - árbevétel arányos jövedelmezőségi mutatók - tőkearányos jövedelmezőség alakulása - az eszközarányos jövedelmezőség, - a bérarányos jövedelmezőség alakulása. Dolgozatomat a vizsgálataim során szerzett tapasztalataim összegzésével zártam. A mellékletben került bemutatásra a társaság mérlege, eredménykimutatása, cash flow kimutatása, illetve a számításokhoz felhasznált képletgyűjteménye.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Simonné Romsics Erika
Belső
számvitel mesteroktató
NEM RÉSZLETEZETT
Nagy László
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: jövedelmezőség - jövedelmi helyzet, komplex gazdasági elemzés, mérlegelemzés - beszámoló elemzése, Mould Tech Kft. (Zalaegerszeg), pénzügyi helyzet - likviditási helyzet, számvitel - könyvvitel, vagyoni helyzet, Zalaegerszeg (Zala)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2018. Okt. 29. 15:29
Utolsó módosítás: 2018. Okt. 29. 15:29

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet