A vevőállomány alakulása, a kintlévőségek értékelése, kezelése a számvitelben a Falco Zrt-n keresztül

Ruzsics Barbara (2014) A vevőállomány alakulása, a kintlévőségek értékelése, kezelése a számvitelben a Falco Zrt-n keresztül. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of 11141_ruzsics_barbara_2014jan_titkos.pdf] PDF
11141_ruzsics_barbara_2014jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Repository staff only

Download (2MB)

Abstract

A Szakdolgozatomban a FALCO Zrt vevőállományának az alakulását vizsgáltam, a kintlévőségek értékelésével és kezelésével foglalkoztam. Lényegesnek véltem az ország jelenlegi piaci helyzetében a kintlévőségek következetes kezelését. Fontosnak tartottam foglalkozni a problémával, mivel a cégek jelentős része nem végzi tudatosan a kintlévőség kezelésének technikáját. A vállalat bemutatásával kezdtem, azután tisztáztam a követelések fogalmait, elhelyezkedését a mérlegben, értékelését, a velük kapcsolatos gazdasági események elszámolását és elemeztem a vevőkövetelések alakulását. Továbbá részleteztem még a vevőigények beérkezésétől kezdve, a termék kiszállításon át a számlázást, és a hozzá kapcsolatos főbb tudnivalókat. Majd ismertettem a vállalat által alkalmazott fizetési határidőket, ezután kitértem a vevői reklamáció kezelésére és a bónuszok használatára, melyek szintén kapcsolódnak a vevőkövetelések állományváltozásához. Az utolsó fejezetemben kintlévőségek nyilvántartásának bemutatásával, a fizetési felszólítások elemzésével, késedelmi kamat elszámolásával, a korosított lista értékelésével és az értékvesztés elszámolásával foglalkoztam. Összegezve a vállalat sikeresen alkalmazza a kintlévőség kezelésének eszközeit és a lehetőségeket a veszteségek elkerülése érdekében.

Institution

Budapest Business School

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

pénzügy és számvitel

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dénes Erzsébet Gyopár
Belső
tanársegéd
UNSPECIFIED
Vörös-Mélykúti Mária
Külső
UNSPECIFIED
UNSPECIFIED

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: Falco Zrt. (Szombathely), fogyasztó - vásárló - vevő, kintlévőségkezelés - kintlévőségek behajtása, követelés - követeléskezelés, számlázás - értékesítés bizonylatolása, számviteli elszámolás, számvitel - könyvvitel, Szombathely (Vas)
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2018. Oct. 29. 15:05
Last Modified: 2018. Oct. 29. 15:05

Actions (login required)

View Item View Item