A vevőállomány alakulása, a kintlévőségek értékelése, kezelése a számvitelben a Falco Zrt-n keresztül

Ruzsics Barbara (2014) A vevőállomány alakulása, a kintlévőségek értékelése, kezelése a számvitelben a Falco Zrt-n keresztül. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of 11141_ruzsics_barbara_2014jan_titkos.pdf] PDF
11141_ruzsics_barbara_2014jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel)

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A Szakdolgozatomban a FALCO Zrt vevőállományának az alakulását vizsgáltam, a kintlévőségek értékelésével és kezelésével foglalkoztam. Lényegesnek véltem az ország jelenlegi piaci helyzetében a kintlévőségek következetes kezelését. Fontosnak tartottam foglalkozni a problémával, mivel a cégek jelentős része nem végzi tudatosan a kintlévőség kezelésének technikáját. A vállalat bemutatásával kezdtem, azután tisztáztam a követelések fogalmait, elhelyezkedését a mérlegben, értékelését, a velük kapcsolatos gazdasági események elszámolását és elemeztem a vevőkövetelések alakulását. Továbbá részleteztem még a vevőigények beérkezésétől kezdve, a termék kiszállításon át a számlázást, és a hozzá kapcsolatos főbb tudnivalókat. Majd ismertettem a vállalat által alkalmazott fizetési határidőket, ezután kitértem a vevői reklamáció kezelésére és a bónuszok használatára, melyek szintén kapcsolódnak a vevőkövetelések állományváltozásához. Az utolsó fejezetemben kintlévőségek nyilvántartásának bemutatásával, a fizetési felszólítások elemzésével, késedelmi kamat elszámolásával, a korosított lista értékelésével és az értékvesztés elszámolásával foglalkoztam. Összegezve a vállalat sikeresen alkalmazza a kintlévőség kezelésének eszközeit és a lehetőségeket a veszteségek elkerülése érdekében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dénes Erzsébet Gyopár
Belső
tanársegéd
NEM RÉSZLETEZETT
Vörös-Mélykúti Mária
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Falco Zrt. (Szombathely), fogyasztó - vásárló - vevő, kintlévőségkezelés - kintlévőségek behajtása, követelés - követeléskezelés, számlázás - értékesítés bizonylatolása, számviteli elszámolás, számvitel - könyvvitel, Szombathely (Vas)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2018. Okt. 29. 15:05
Utolsó módosítás: 2018. Okt. 29. 15:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet