A Nemzeti Dohányboltok jogszabályi háttere és gazdasági szerepe

Nagy Viktória Zsuzsanna (2014) A Nemzeti Dohányboltok jogszabályi háttere és gazdasági szerepe. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of 11138_nagy_viktoria_zsuzsanna_2014jan.pdf] PDF
11138_nagy_viktoria_zsuzsanna_2014jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat keretein belül a Nemzeti Dohányboltok pályázatát, megnyitást és a működését ismertetem. A témaválasztás ötletét az adta, hogy az első Nemzeti Dohányboltokat 2013. július 1-től nyitották meg. Az egész ország az új Trafikokról beszélt, így úgy határoztam utána nézek mi is ennek az új rendelkezésnek a háttere. A dolgozatom első részében bemutatom azon magányszemélyt, aki pályázott, de sajnos nem sikerült elnyerni a koncessziós jogot. Nyertes pályázatot sajnálatos módon nem kaphatok kézhez, mivel ezeket a pályázatokat titkosították. Majd a pályázati feltételekről, pályázati követelményekről számolok be. Ebben a részben taglalom a pályázat jogi, személyi, tárgyi és gazdasági feltételeit. Majd kitérek a felügyeletekért felelős szervezetekre, később pedig a költségekre, valamint a csatolandó dokumentumokra, illetve az ismert bírálási szempontokra. A következő részben a nyitással kapcsolatos információkat ismertetem. A Kiíró megszabja a Nemzeti Dohányboltok kinézetét, az árusítható termékek körét, valamint, hogy milyen engedélyeket kell még a koncessziós jog mellé beszerezni. Az elektronikus pénztárgépek bevezetésére is kitérek ebben a részben, hiszen ez is egy új szabályozás. Majd a működést elősegítő szabályozásokat taglalom. Nyitva tartás, dohánytermékek beszerzésére, tárolására, értékesítésére vonatkozó előírásokat és a fiatalkorúak védelmét szolgáló szabályozások értelmezése következik. Legvégül a Trafiktörvény más országokban témakörével foglalkozom, valamint a Dohányboltok gazdasági szerepével, illetve, hogy a mindennapokban milyen változásokat okozott az új Trafikok bevezetése. Dolgozatommal egy olyan munkát szeretnék átadni, amivel bárki választ tud kapni a Nemzeti Dohányboltokkal kapcsolatos kérdéseire.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közgazdasági és Módszertani Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Szekeres Diána
Belső
főiskolai docens
NEM RÉSZLETEZETT
Hart Zsuzsanna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: dohánybolt - trafik, jogi szabályozás - jogszabály, koncesszió, Nagylózs (Győr-Moson-Sopron), pályázat - pályázati tevékenység, szabályozás, üzemeltetés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2018. Okt. 29. 14:59
Utolsó módosítás: 2018. Okt. 29. 14:59

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet