A Zala-Depo Korlátolt Felelősségű Társaság vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének átfogó elemzése a beszámolók alapján

Boncz Szilvia (2014) A Zala-Depo Korlátolt Felelősségű Társaság vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének átfogó elemzése a beszámolók alapján. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of 11110_boncz_szilvia_2014jan_titkos.pdf] PDF
11110_boncz_szilvia_2014jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat témája a Zala-Depo Hulladékgazdálkodási és Kömyezetvédelmi Kft. vagyoni pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének átfogó elemzése a 2009-2012 közötti idöszakban. Vizsgálatomat a beszámolók adatai alapján készítettem. A dolgozat bevezető része után áttekintem a szakirodalmat, a beszámoló készítés célját, szükségességét, a pénzügyi elemzés célját és eszközeit. Rendszerezem az elemzéshez szükséges mutatók elméleti hátterét, felépitését és fajtáit A következő fejezetben a választott vállalkozás jellemzo vonásainak ismertetésére kerül sor a cégtörténet és a tevékenységi kör bemutatásának keretében. Számba veszem a cég megalakulását, történetének föbb szakaszait, életének fordulópontjait. Külön fejezet szól a társaság számviteli politikájáról, ismertetem a számviteli politika szerepét, kialakítását, ezen felül a Zala-Depo Kft. számviteli politikájának azon elemeit amelyek a beszámoló készítésének szempontjából kiemeltek. A fő elemző részben átfogó képet alkotok a társaság vagyoni helyzetérol. Bemutatom az eszköz és forrásállományon belül érvényesülo arányokat és ezek hatásait a vagyon szerkezetére, melyhez eszközszerkezeti és tőkeszerkezeti mutatokat használok. A pénzügyi helyzet alakulását rovid és hosszútávon is elemzem. Ennek keretein belü elvégeztem az adósságállomány és a likviditás vizsgálatát a mérleg adatainak segitségével, valamint a pénzforgalom elemzését a cash-flow kimutatás adatai alapján. Figyelmet szenteltem a vállalkozás szempontjából kiemelt jelentőséggel biró vevőállomány és szállítóállomány vizsgálatának, a vevök átlagos beszedési idejének és szállítók forgási idejének alakulására. A vállalkozás jövedelmezoségi helyzetére vonatkozóan az árbevétel arányos, eszközarányos és tőkearányos mutatók segitségével vontam le következtetéseket. A mutatók értékének alakulása alapján az adott időszak eredményét és a befektetett tőke arányát elemeztem. A szakdolgozat utolsó észbe szeze az cgyes elemzési feladatok eredményet, és összefoglalom a társaság jövőbeni kilátásaival kapcsolatos gondolataimat, különös tekintettel a jogszabályí változásokra és azok jövőbeni hatásaira.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Simonné Romsics Erika
Belső
számvitel mesteroktató
NEM RÉSZLETEZETT
Salamon Mária
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: jövedelmezőség - jövedelmi helyzet, komplex gazdasági elemzés, mérlegelemzés - beszámoló elemzése, pénzügyi helyzet - likviditási helyzet, számviteli politika, számvitel - könyvvitel, vagyoni helyzet, Zala-Depo Kft. (Zalaegerszeg), Zalaegerszeg (Zala)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2018. Okt. 09. 16:37
Utolsó módosítás: 2018. Okt. 09. 16:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet