Polgár Attila (2018) A bárok szerepe és jelentősége napjaink turizmusában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
PROJEKTMUNKA - Polgár Attila - SKJEJQ - KVIK - TV - FOSZK - Levelező.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (989kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája a bárok kultúrája, hazai és nemzetközi helyzete, szerepük a vendéglátásban itthon és külföldön, külön kiemelve fővárosunk, Budapest helyzetét Dolgozatomban ismertetem a bárok típusait, és a köztük lévő különbségeket, a bárkultúrát, külön foglalkozom fővárosunk bárjainak helyzetével, illetve azzal a fejlődéssel, ami Budapesten végbement a vendéglátás, és a bárok terén is az elmúlt években. A nemzetközi helyzet elemzésével szeretném bemutatni, hol tartanak most a vendéglátásban, bárok üzemeltetésében élen járó országok/városok, mik a legújabb trendek, illetve hogyan reagáltak a vendéglátóhelyek a fogyasztói igények változására. Utóbbi mérésére egy kérdőív eredményei is a segítségemre lesznek. Mivel a Corinthia Hotel bárjában dolgozom, külön figyelmet fordítok dolgozatomban a szállodai bárok jellemzőire, szolgáltatásaira, működésére, valamint a koktélokra, azok változásaira, aktuális trendjeire is. Ezek azok a területek, melyekre nagyobb rálátásom van tapasztalatom, illetve személyes érdeklődésem okán is. A fentiek mellett bemutatom azokat a bárokat is, melyek egy adott vendéglátó egységben kiegészítő szerepet töltenek be. Érinteni fogom a vendéglátóhelyek marketing stratégiáit is, melyek szintén sokat változtak, fejlődtek az elmúlt években a kiélezett verseny, és az új technikai lehetőség miatt. Célom, hogy képet adjak ennek a kultúrának a fejlődéséről, helyzetéről, jellemzőiről, a koktélok és báritalok világáról, megmutatva a vendéglátás ezen területének sokrétűségét.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Főiskola
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | Bárturizmus, Fogyasztói igények, koktéltrendek, Hungarikumok, Bármarketing |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Meleg Gizella |
Rekord készítés dátuma: | 2018. Máj. 17. 13:50 |
Utolsó módosítás: | 2019. Jan. 22. 12:46 |
Actions (login required)
Tétel nézet |