A bárok szerepe és jelentősége napjaink turizmusában

Polgár Attila (2018) A bárok szerepe és jelentősége napjaink turizmusában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of PROJEKTMUNKA - Polgár Attila - SKJEJQ - KVIK - TV - FOSZK - Levelező.pdf] PDF
PROJEKTMUNKA - Polgár Attila - SKJEJQ - KVIK - TV - FOSZK - Levelező.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (989kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a bárok kultúrája, hazai és nemzetközi helyzete, szerepük a vendéglátásban itthon és külföldön, külön kiemelve fővárosunk, Budapest helyzetét Dolgozatomban ismertetem a bárok típusait, és a köztük lévő különbségeket, a bárkultúrát, külön foglalkozom fővárosunk bárjainak helyzetével, illetve azzal a fejlődéssel, ami Budapesten végbement a vendéglátás, és a bárok terén is az elmúlt években. A nemzetközi helyzet elemzésével szeretném bemutatni, hol tartanak most a vendéglátásban, bárok üzemeltetésében élen járó országok/városok, mik a legújabb trendek, illetve hogyan reagáltak a vendéglátóhelyek a fogyasztói igények változására. Utóbbi mérésére egy kérdőív eredményei is a segítségemre lesznek. Mivel a Corinthia Hotel bárjában dolgozom, külön figyelmet fordítok dolgozatomban a szállodai bárok jellemzőire, szolgáltatásaira, működésére, valamint a koktélokra, azok változásaira, aktuális trendjeire is. Ezek azok a területek, melyekre nagyobb rálátásom van tapasztalatom, illetve személyes érdeklődésem okán is. A fentiek mellett bemutatom azokat a bárokat is, melyek egy adott vendéglátó egységben kiegészítő szerepet töltenek be. Érinteni fogom a vendéglátóhelyek marketing stratégiáit is, melyek szintén sokat változtak, fejlődtek az elmúlt években a kiélezett verseny, és az új technikai lehetőség miatt. Célom, hogy képet adjak ennek a kultúrának a fejlődéséről, helyzetéről, jellemzőiről, a koktélok és báritalok világáról, megmutatva a vendéglátás ezen területének sokrétűségét.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

FOSZK Turizmus - Vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Bárturizmus, Fogyasztói igények, koktéltrendek, Hungarikumok, Bármarketing
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 17. 13:50
Utolsó módosítás: 2019. Jan. 22. 12:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet