A Flextronics International Kft logisztikai rendszerének a bemutatása

Szegleti Gergő Krisztián (2018) A Flextronics International Kft logisztikai rendszerének a bemutatása. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of szegleti_gergő_krisztián_2018máj_titkos.pdf] PDF
szegleti_gergő_krisztián_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom során a Flextronics multinacionális nagyvállalat zalaegerszegi telephelyének logisztikai rendszerét, folyamatait mutattam be. A 14 hetes szakmai gyakorlatom során lehetőségem volt betekintést nyerni a vállalat logisztikai folyamatainak a működésébe. Elsőként a logisztikához kapcsolódó elméletet ismertettem, kezdve a kialalakulásával, mik a feladatai, mivel is foglalkozik és mennyire lényeges a vállalatok számára a megfelelő logisztika használata. Ezt követően a vállalatot mutattam be, a történetüket, magyarországi jelenlétét, a hazánkban folytatott tevékenységeit majd a kettő zalai gyáregységre tértem rá. A következő részben a vállalat irányítási rendszerét ismertettem, a BaaN ERP-t, hogy megléte elengedhetetlen egy nagyvállalat esetében. Ezután a vállalatnál folytatott tervezési folyamatok bemutatására fordítottam a hangsúlyt, bemutatva a tervezés alapját, a vevői előrejelzéseket, továbbá ezen előrelejzések feldolgozásának a menetére tértem rá. A termelési ütemtervvel az MPS-el folytattam, mely elengedhetlen a vállalat számára, bemutattam a létszámtervezés folyamatát. Továbbá a vállalatnak szükséges egy részletes beszerzési és termelési terv, amely anyagszükségleti tervezés azaz MRP formájában valósul meg. Ezután a rövidtávú tervet ismertettem. A következő fejezetekben először a beszerzés folyamatára, a raktározás működésére végül pedig a kiszállítás folyamatára illetve fajtáira tértem ki.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr Gubán Miklós
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai tanár

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: Flextronics International Kft. , logisztika, termelés - termékelőállítás, létszámgazdálkodás, anyagbeszerzés - termékbeszerzés, Zalaegerszeg (Zala), raktár - raktározás
Felhasználói azonosító szám (ID): Góczán Judit
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 17. 12:15
Utolsó módosítás: 2018. Máj. 17. 12:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet