Az önkormányzatok finanszírozása a 2017-2018. években Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata példáján

Deli Katalin (2018) Az önkormányzatok finanszírozása a 2017-2018. években Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata példáján. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of deli_katalin_2018máj.pdf] PDF
deli_katalin_2018máj.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat a helyi önkormányzatok finanszírozását mutatja be, Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzatának példáján. Első körben bemutatásra kerül az önkormányzatok szerepe az államháztartás rendszerében, valamint a törvényi szabályzás alapján ismertetem a feladatait. Kitérek a Cserszegtomaji önkormányzat tevékenységeire, mint például település fejlesztés, és a 2018-ban megvalósítandó terveire. A következő fejezetben táblázatban ismertetem a 2017-2018. évi bevétel tervezetet, majd elemzem, és összehasonlítom a bevételek alakulását. Részletesen vizsgálom a helyi adók rendszerét általánosságban, és táblázatban szemléltetem a helyi adó rendeletet, valamint a 2016-2017. évi adóbevételeket viszonyítom egymáshoz. A továbbiakban hasonlóan a bevételhez szemügyre veszem a kiadásokat, csoportosítva, illetve táblázatba foglalva. A dolgozatom végén készítettem egy összefoglaló értékelést, amelyben leírtam az önkormányzatok helyzetét, és a Cserszegtomaji önkormányzat tekintetében javaslatot fogalmaztam meg.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr Csanádi Ágnes
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai docens

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: önkormányzat, helyi önkormányzat, Finanszírozás, forrásellátottság, kiadások, államháztartás, Cserszegtomaj, költségvetési gazdálkodás
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 14. 07:38
Utolsó módosítás: 2018. Máj. 14. 07:38

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet