Megtakarítási lehetőségek magánszemélyek számára az OTP Bankban

Pallanki Zsolt (2018) Megtakarítási lehetőségek magánszemélyek számára az OTP Bankban. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of pallanki_zsolt_2018máj_titkos.pdf] PDF
pallanki_zsolt_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Repository staff only until 2100.

Download (2MB)

Abstract

Záródolgozatom témájául a magánszemélyek számára nyújtott megtakarítási lehetőségek vizsgálatát választottam a szakmai gyakorlatomnak helyet adó OTP Bankban. Az első dolog, amiről a dolgozatomban szót ejtek azok a betétek. Ezeket mindenki ismeri és a legegyszerűbb formája a megtakarításoknak. Dolgozatomban foglalkozom a lekötött betéttel forintban, és devizában, valamint takarékszámlákkal és megtakarítási számlákkal. Ezeken belül is a Tartós Befektetési Számla ismertetését végzem el. Ezek után az értékpapírokról ejtek szót, azon belül is a részvényekről kicsit bővebben. Majd a certifikátokat, azaz a származtatott értékeket mutatom be röviden. Mindezek után az OTP Bank alapkezelője által kezelt befektetési alapokat részletezem. Ennek kapcsán bemutatom a pénzpiaci alapokat, kötvény alapokat, részvényalapokat, és a vegyes alapokat. Az általános ismertetések után néhány általam és a befektetők által preferált alap is ismertetésre kerül. Szakdolgozatom lényeges eleme az öngondoskodásról szól rész, amelyben kitérek a nyugdíjpénztár fontosságára, illetve az egyes portfóliókra is. Bemutatom, hogy melyiket kinek lehet ajánlani, valamint ennek a megszüntetését is ismertetem. Az OTP Lakástakarékkal is foglalkozom a dolgozatomban, kiemelve annak előnyeit, köztük utalok az állami támogatásra is. Az „Egyéb megtakarítási lehetőségek” címsor alatt bemutatom a Gépkocsinyeremény betétet is, ami mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ezek után az ügyfélvédelem kérdéskörével foglalkozom, és ennek kapcsán a MIFID rendszert is bemutatom. Készítettem egy esettanulmány elemzést az OTP Pénzügyi tervezőjével is, aminek az eredménye záródolgozatomban bemutatásra kerül. Emellett egy saját, primer kutatást is készítettem kérdőíves megkérdezés formájában, melynek témája az OTP Banknál való bankolási gyakorlat megismerése, illetve az ügyfélelégedettség mérése. A kutatás tapasztalatainak ismertetésével zárom dolgozatomat.

Institution

Budapest Business School

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

pénzügy és számvitel

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Zsupanekné Palányi Ildikó
UNSPECIFIED
főiskolai docens

Item Type: Final paper
Uncontrolled Keywords: megtakarítás, értékpapír, lekötési lehetőségek, öngondoskodás, pénzügyi tervezés, OTP Bank, lakossági megtakarítás
Depositing User: Szabó G. Tibor
Date Deposited: 2018. May. 14. 07:42
Last Modified: 2018. Jun. 04. 16:52

Actions (login required)

View Item View Item