Kovács Lilla (2018) Az élelmiszer-pazarlás csökkentésének lehetőségei egy budapesti 5 csillagos szálloda példáján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Az élelmiszer-pazarlás csökkentésének lehetőségei egy budapesti 5 csillagos szálloda példáján.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Az élelmiszer-pazarlás, mint környezettudatosság és fenntartható turizmus alappillérein nyugvó égető probléma, világviszonylatban is jelentős méreteket ölt. Az elmúlt évek hozadékaként számos indíttatás született a kérdés orvoslására, de együttes szemléletformálás és tudatosság hiányában nem jut előre a probléma abszolválása. Emellett jelentős jogszabály megnehezíti a vállalatok esetleges környezettudatos szemléletét és adományozási szándékát. Továbbá a fogyasztói tudatosság mennyire mutat fejlődő tendenciát? Hogyan lehet hatni a vendégre, hogy ne sérüljön az elvárt arculat és minőség?
Magyar cím
Az élelmiszer-pazarlás csökkentésének lehetőségei egy budapesti 5 csillagos szálloda példáján
Intézmény
Budapesti Gazdasági Főiskola
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Élelmiszer-pazarlás, Élelmiszerhulladék, Szálloda, Környezettudatosság, Fenntartható turizmus |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Horváth Viktória |
Rekord készítés dátuma: | 2018. Máj. 09. 08:33 |
Utolsó módosítás: | 2018. Aug. 02. 10:54 |
Actions (login required)
Tétel nézet |