Hegyes Gréta (2018) Változó ízek, változó ízlések? - A klasszikus fagylalttól az extrémig. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
pdf_BA_Hegyes Gréta Budapesti Gazdasági Egyetem.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban szerepel a magyar és a nemzetközi fagylalttörténelem bemutatása.Külön-külön ismertetem az olasz, a kínai és az amerikai trendek alakulását. Leírom a hagyományos fagylaltgyártás alapanyagait, eszközeit és lépéseit. Végül saját kutatásaimban azt vizsgálom, hogy melyek a kedvenc ízek, legnépszerűbb hármasok, mennyire távolodnak el ezektől a vásárlók a vásárlásaik során. Vizsgálom az újító és szélsőséges ízek elfogadottságát és a lehetséges fejlődési formákat.
Magyar cím
Változó ízek, változó ízlések? - A klasszikus fagylalttól az extrémig
Intézmény
Budapesti Gazdasági Főiskola
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Fagylalt, Klasszikus/különleges/extrém fagylalt ízek, Nemzetközi fagylalttrendek, Fagylalt történelem, Fagylaltfogyasztási szokások, Fagylalt összetétel, Hűtés története |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Horváth Viktória |
Rekord készítés dátuma: | 2018. Máj. 09. 11:43 |
Utolsó módosítás: | 2018. Aug. 21. 14:16 |
Actions (login required)
Tétel nézet |