Bánszki Bettina Lilla (2018) Az Erzsébet Királyné Szálloda "Zöld Szállodává" alakítása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Az Erzsebet Kiralyne Szalloda Zold Szallodava alakitasa.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozat célja az Erzsébet Királyné Szálloda „Zöld Szálloda” pályázati anyagának előkészítése. E cél elérése érdekében a tanulmány első részében a környezetvédelem jogi háttere, majd különböző zöld minősítőrendszerek és programok kerülnek bemutatásra. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által meghirdetett „Zöld Szálloda” pályázat feltételrendszerének áttekintése és részletesebb elemzése után a kritériumoknak való megfelelőség sorra vételezése következik. A pályázati anyag előkészítése mellett a dolgozat másik célja a menedzsment és a dolgozók témához való hozzáállásának feltérképezése, ami interjúk és kérdőív eszközeivel került felmérésre. Kutatásom eredményei arról tanúskodnak, hogy a menedzsment részéről mindenképpen van hajlandóság a környezetbarát üzemeltetésre és a zölddé válásra, valamint a dolgozók is lelkesedéssel fogadják a témát. Sikerült felfednem, hogy a hotel jelenleg is érdemes lehet a címre, de a jövőben nem szabad itt megállni: az átalakításokat véghez kell vinni. Ennek érdekében a jelenleg teljesítetlen kitételek átformálására javaslattétel születik.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Főiskola
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Zöld szálloda, Környezettudatosság, Erzsébet Királyné Szálloda |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Horváth Viktória |
Rekord készítés dátuma: | 2018. Máj. 04. 09:16 |
Utolsó módosítás: | 2018. Aug. 02. 10:40 |
Actions (login required)
Tétel nézet |