Tóth Boglárka (2018) A hazai vendéglátó trendek és a szakképzési gyakorlat. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Tóth Boglárka Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Kik és milyen formában vannak jelen a magyar vendéglátásban, mik a mai irányzatok, a szakmai oktatás igazodik-e a piaci igényekhez? Ezekre a kérdésekre keresem a választ a dolgozatomban, mindkét oldalt egyszerre vizsgálva: felvevőpiac (munkaadó) és a képzési hely (szakiskola). A mai vendéglátó iparág igyekszik az új trendeknek megfelelni, a klasszikus vendéglátási formák (fehér abrosz, formális kiszolgálás stb.) letűnőben vannak, a kézműves/hazai minőségi áru kelendő, a szakmai háttértudás róluk a szakképzésben kevés. Módszereket mutatok be, melyekkel a piac által elvárt gyakorlati tudást lehetne fejleszteni iskolai keretek között.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Pedagógiai Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | vendéglátó szakképzés, Gasztronómiai trendek, gyakorlati képzés, Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer, Vendéglátás , Fogyasztói magatartás trendek |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Meleg Gizella |
Rekord készítés dátuma: | 2018. Máj. 10. 12:54 |
Utolsó módosítás: | 2018. Okt. 26. 13:10 |
Actions (login required)
Tétel nézet |