Munkaerő toborzási kiválasztási folyamatok a Pannontej Zrt. példáján keresztül

Baranyák Eszter (2018) Munkaerő toborzási kiválasztási folyamatok a Pannontej Zrt. példáján keresztül. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of baranyák_eszter_2018jan_titkos.pdf] PDF
baranyák_eszter_2018jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (7MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a munkaerő toborzási és kiválasztási folyamatok bemutatása volt a Pannontej Zrt példáján keresztül. A különböző vállalati erőforrások közül napjainkban egyre nagyobb hangsúly helyeződik az emberi erőforrásra. Ezen erőforrások hatékony felhasználása nagyobb versenyelőnyt, magasabb profitot eredményezhet a cégeknek. Ezért a menedzselésük, a velük való gazdálkodás is nagy jelentőséggel bír. Az emberi erőforrás menedzsment célja a megfelelő számú, képzettségű munkaerő biztosítása az igényelt munkakörökbe, ezáltal biztosítva a szervezet hatékonyságát, a szervezeti célok elérését. Szakdolgozatom két fő részből áll. Az elméleti részben bemutattam az emberi erőforrás menedzsment fogalmát és modelljét. A toborzáshoz, munkaviszony létesítéshez kapcsolódóan ismertettem a jelenleg hatályos Munka Törvénykönyvének rendelkezéseit, kitérve néhány atipikus foglalkoztatási formára. Ezt követően bemutattam a munkaerőpiachoz kapcsolódó fogalmakat, összefüggéseket, valamint az elmúlt három év munkaerőpiaci tendenciáit. A folyamatosan csökkenő munkanélküliségi ráta következtében alaposan ismerni kell a toborzás, kiválasztás elméletét. A második részben a Pannontej Zrt. legfőbb adatainak, piaci helyzetének, létszámának ismertetése után bemutatom a cég toborzásra vonatkozó eljárását. A toborzási eljárás részletes ismertetése után gyakorlati példákat hoztam. Gyakorlati példám középpontjába négy olyan munkakört állítottam, melybe a Pannontej Zrt.-nél az elmúlt évben legalább egy új munkavállalót kerestek. Ezek a munkakörök lefedik a vállalatra jellemző munkaköröket: betanított és szakmunka, adminisztratív és vezetői pozíció. A rész végén fejlesztési javaslatokat fogalmaztam meg a toborzásra vonatkozóan.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közgazdasági és Módszertani Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodás és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Halász Imre
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai tanár

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: emberi erőforrás menedzsment, Munkaerőpiac, toborzás, kiválasztás, munkaerő-felvétel (toborzás és kiválasztás), Pannontej Zrt. (Zalaegerszeg), Zalaegerszeg (Zala)
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2018. Jan. 10. 15:17
Utolsó módosítás: 2018. Jan. 10. 15:17

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet