Can the Future be Vegan?

Szarka Dorottya (2017) Can the Future be Vegan? Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of DISSERTATION-SZARKA-DOROTTYA.pdf] PDF
DISSERTATION-SZARKA-DOROTTYA.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Manapság a fejlett országokban élő emberek étrendjét a trendek, a fogyás, vagy a családjuktól örökölt értékek, mely része a kultuális örökségüknek, határozzák meg. Véleményem szerint az ezen a felsoroláson alapuló döntések egészségügyileg károsak lehetnek, és az embereket tájékoztatni kell a különféle diéták hatásairól, mielőtt eldöntenék, melyik számukra a legmegfelelőbb. Ebben a szakdolgozatban a hús, tojás, és tejtermék mentes vegán étrend előnyeit és hátrányait vizsgálom. A célom kideríteni, hogy ez az étrend fenntartható-e hosszútávon, ebből kifolyólag lehet-e majd a Föld népességének a nagy részének a választott étrendje a jövőben.

Hungarian title

Lehet vegán a jövő?

English title

Can the Future Be Vegan?

Institution

Budapest Business School

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Turizmus Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus - Vendéglátás

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: veganism, vegan, diet, changes in diet, future diet trends, sustainabiliy, future diet research, health, plant based diet, healthy eating
Depositing User: Horváth Viktória
Date Deposited: 2017. Nov. 23. 13:33
Last Modified: 2018. Feb. 21. 10:56

Actions (login required)

View Item View Item