Szarka Dorottya (2017) Can the Future be Vegan? Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
PDF
DISSERTATION-SZARKA-DOROTTYA.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (1MB) |
Abstract
Manapság a fejlett országokban élő emberek étrendjét a trendek, a fogyás, vagy a családjuktól örökölt értékek, mely része a kultuális örökségüknek, határozzák meg. Véleményem szerint az ezen a felsoroláson alapuló döntések egészségügyileg károsak lehetnek, és az embereket tájékoztatni kell a különféle diéták hatásairól, mielőtt eldöntenék, melyik számukra a legmegfelelőbb. Ebben a szakdolgozatban a hús, tojás, és tejtermék mentes vegán étrend előnyeit és hátrányait vizsgálom. A célom kideríteni, hogy ez az étrend fenntartható-e hosszútávon, ebből kifolyólag lehet-e majd a Föld népességének a nagy részének a választott étrendje a jövőben.
Hungarian title
Lehet vegán a jövő?
English title
Can the Future Be Vegan?
Institution
Budapest Business School
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Turizmus Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | veganism, vegan, diet, changes in diet, future diet trends, sustainabiliy, future diet research, health, plant based diet, healthy eating |
Depositing User: | Horváth Viktória |
Date Deposited: | 2017. Nov. 23. 13:33 |
Last Modified: | 2018. Feb. 21. 10:56 |
Actions (login required)
View Item |