Szarka Dorottya (2017) Can the Future be Vegan? Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
DISSERTATION-SZARKA-DOROTTYA.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Manapság a fejlett országokban élő emberek étrendjét a trendek, a fogyás, vagy a családjuktól örökölt értékek, mely része a kultuális örökségüknek, határozzák meg. Véleményem szerint az ezen a felsoroláson alapuló döntések egészségügyileg károsak lehetnek, és az embereket tájékoztatni kell a különféle diéták hatásairól, mielőtt eldöntenék, melyik számukra a legmegfelelőbb. Ebben a szakdolgozatban a hús, tojás, és tejtermék mentes vegán étrend előnyeit és hátrányait vizsgálom. A célom kideríteni, hogy ez az étrend fenntartható-e hosszútávon, ebből kifolyólag lehet-e majd a Föld népességének a nagy részének a választott étrendje a jövőben.
Magyar cím
Lehet vegán a jövő?
Angol cím
Can the Future Be Vegan?
Intézmény
Budapesti Gazdasági Főiskola
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | veganism, vegan, diet, changes in diet, future diet trends, sustainabiliy, future diet research, health, plant based diet, healthy eating |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Horváth Viktória |
Rekord készítés dátuma: | 2017. Nov. 23. 13:33 |
Utolsó módosítás: | 2018. Feb. 21. 10:56 |
Actions (login required)
Tétel nézet |