„Globál 2000 R.S” Export - Import Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének elemzése

Buda Zita Erzsébet (2017) „Globál 2000 R.S” Export - Import Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének elemzése. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of buda_zita_erzsébet_2017jún_publikus.pdf]
Preview
PDF
buda_zita_erzsébet_2017jún_publikus.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

A gyakorlati időmet a keszthelyi Feldinwest Kft-nél töltöttem. Már a középiskolai tanulmányaim során is a számvitel tantárgy keltette fel legjobban az érdeklődésemet, ami a főiskolán sem változott, ezért döntöttem úgy, hogy a gyakorlatomat egy olyan helyen szeretném eltölteni, ahol a számvitellel foglalkoznak részletesebben és így megismerhetem a számvitel gyakorlati oldalát is az iskolában tanultak mellett. Záródolgozatomban a „Globál 2000 R.S” Export - Import Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetét elemzem. Azért választottam ezt a témát, hogy jobban megismerjem egy vállalkozás számviteli oldalát. Dolgozatom első felében bemutattam a „Globál 2000 R.S” Kft-t, valamint a mezőgazdasági ágazat jellemzőit. Majd a vállalkozás vagyoni helyzetét elemeztem. Megvizsgáltam a vállalkozás eszköz és forrásoldalát mutatószámok segítségével. A vagyoni helyzet után a pénzügyi helyzetet vizsgáltam meg likviditás és adósságállomány alapján, valamint szerkesztettem egy cash flow kimutatást a pontosabb eredmény érdekében. A jövedelmezőségi helyzet megállapításához a cég eredmény kimutatását használtam fel. A kapott eredmények alapján megállapítottam, hogy a vállalkozásnál pozitív változás következett be az előző évekhez képest.

Institution

Budapest Business School

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Közszolgálati Intézeti

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL SZAK

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Deákné Gál Anikó
UNSPECIFIED
főiskolai adjunktus

Item Type: Final paper
Uncontrolled Keywords: mérlegelemzés, Vagyoni helyzet, Pénzügyi helyzet, jövedelmi helyzet, "Globál 2000 R. S." Export - Import Kft. (Keszthely), Komplex elemzés
Depositing User: Szabó G. Tibor
Date Deposited: 2017. Jun. 13. 18:40
Last Modified: 2017. Jun. 13. 18:40
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/12619

Actions (login required)

View Item View Item