„Mit rejt a raktár?” - Leltározási gyakorlat a Fino csoportnál

Antal Viktória Nikoletta (2017) „Mit rejt a raktár?” - Leltározási gyakorlat a Fino csoportnál. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of antal_viktória_nikoletta_2017jún.pdf] PDF
antal_viktória_nikoletta_2017jún.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Dolgozatom témája a Fino csoport leltározásának bemutatása. Tanulmányomat a szakirodalom áttekintésével, s annak részletes bemutatásával kezdem, miként rendelkezik a törvény a leltárról és annak elkészítési folyamatáról. Kiemelt figyelmet fordítok a leltár és a beszámoló kapcsolatára, valamint a leltározási módok és feladatok szemléltetésére. Ezt követően a szakdolgozatomat az alanyként szolgáló Fino csoport egyik vállalkozásának rövid bemutatásával folytatom. Kitérve a vállalat életének fontosabb mérföldköveire, tevékenységének főbb elemeire. Dolgozatom központi eleme a leltározás gyakorlatban történő kivitelezése. Annak bemutatása, hogy a Bos-Frucht Agrárszövetkezet miként tesz eleget a kötelező, törvényi előírásoknak. Részletesen kitérek, milyen módon alakítja ki a sajátosságait is szem előtt tartó, egyedi szabályait, amelyekre a jogszabályi előírások nem térnek ki, illetve nem fogalmaz meg kötelezően követendő előírást. Kifejtem, hogyan bonyolítja le az egyes folyamatokban elvégzendő feladatokat, s miként kezeli a feltárt adatokat. Végül a tanulmány végén a levont következtetések alapján javaslatot teszek, melyek azok az anomáliák, melyen segíteni lehet, illetve kell.

Institution

Budapest Business School

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

pénzügy és számvitel

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Simonné Romsics Erika
UNSPECIFIED
számviteli mestertanár

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: leltár, leltározás, leltár fajtái, leltározási tevékenység, leltárfelvételi módok, Fino cégcsoport
Depositing User: Szabó G. Tibor
Date Deposited: 2017. Jun. 07. 16:43
Last Modified: 2017. Jun. 07. 16:43

Actions (login required)

View Item View Item