Szociális Infrastruktúrafejlesztés a Zala Megyei Integrált Szociális Intézményben

Egyed Zsófia Judit (2017) Szociális Infrastruktúrafejlesztés a Zala Megyei Integrált Szociális Intézményben. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of egyed_zsófia_2017jún_titkos.pdf] PDF
egyed_zsófia_2017jún_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájául egy nagyszabású projektet választottam, amely Zalaegerszeg agglomerációjában, Pózván valósult meg. Gyakorlatomat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségénél töltöttem, amelynek már a neve is mutatja, hogy feladatköre mire terjed ki. Szociális és Gyermekvédelmi intézményeket tartanak fenn. Zalaegerszegen az SZGYF hatáskörébe egy gyermekvédelmi intézmény és a pózvai intézmények tartoznak. Pózván öt telephely található. Három, amely idősek gondozásával foglalkozik, egy, amelyben pszichiátriai betegek, és egy, amelyben fogyatékossággal élő személyek kerültek elhelyezésre. Az általam feldolgozott projekt a III. számú idősek otthona felújítását foglalja magába. Dolgozatomban bemutatásra került a szociális szolgáltató rendszer működése Magyarországon. Itt kifejtésre került a jogszabályi háttér, ide értve, hogy milyen törvények vonatkoznak a szociális szolgáltató rendszerre, hogyan is épült ki ez a rendszer. Folytatásként bemutatásra kerültek még, a szociális szolgáltatások. Ebbe beletartozik, hogy megkülönböztetünk alapszolgáltatásokat, valamint szakosított szociális ellátásokat, és támogatott lakhatást. Az ezt követő fejezetben szót ejtek a szociális infrastruktúra fejlesztésének pályázati rendszeréről. Ebben a fejezetben kitérek arra, hogy a 2014-2020-as időszakban Magyarország mit vállalt, milyen lehetőségei vannak, majd hogy a Kormány milyen pályázatokkal próbálja segíteni a szociális rendszert. A következő fejezet az állami szerepvállalás a szociális szolgáltató rendszer működésében fenntartásában. Ez a fejezet azt mutatja be, hogy a rendszerváltás óta milyen változásokon ment keresztül a szociális rendszer, illetve hogy a szociális intézmények, hogy kerültek az SZGYF hatáskörébe. Az ötödik fejezet magáról a pózvai III. telephelyről szól, bemutatva az épületet, majd a gondokat, melyek miatt a felújítás elkerülhetetlenné vált. A hatodik fejezet az magáról a projektről szól. (TIOP-3.4.2-11/1-2012-0120) Elsőként a pályázati kiírásról, ezt követően a pályázati dokumentáció benyújtásáról, ennek elbírálásáról, a támogatási szerződés megkötéséről, a pályázat megvalósításáról, majd a fenntartási időszakról. Az utolsó, hetes pont első részében a szociális infrastruktúra fejlesztés hatásairól ejtek szót, majd a második részben egy interjú keretében bizonyítom, hogy az Európai Uniós pályázatok nem pénzkidobások, hanem szolgálják az emberi érdekeket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Márkus Mónika
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai tanársegéd

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: szociális intézmény, infrastruktúra fejlesztések, felújítás, projekt - projekttevékenység, pályázat - pályázati tevékenység, Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény (Pózva), Pózva (Zala)
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2017. Jún. 07. 15:24
Utolsó módosítás: 2017. Jún. 07. 15:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet