ICON termeléstámogató szoftver fejlesztésének bevezetése a Flex Tipper Tie gyáregységben

Dervalics István (2017) ICON termeléstámogató szoftver fejlesztésének bevezetése a Flex Tipper Tie gyáregységben. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of dervalics_istván_2017jún_titkos.pdf] PDF
dervalics_istván_2017jún_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Napjaink gazdaságában elengedhetetlen szerepe van a gyors, naprakész és megbízható információnak. Az információra, mint erőforrásra is tekinthetünk, mely létfontosságú egy vállalalat életben maradásához és piaci helyzetének megtartásához. Az információ hatalom, ezáltal az információs rendszerek nélkülözhetetlenek egy vállalat sikeres gazdasági működéséhez, folyamatos információellátottságának fejlesztéséhez, amely eredményesebb döntéshozáshoz, illetve olykor versenyelőny kialakításához vezethet. Szakdolgozatom témája az információs rendszerek azon belül pedig egy rendszerfejlesztés bevezetési folyamatának bemutatása egy globális cégnél. A szakdolgozatom első részében az információs rendszerek rövid elméleti bevezetésével kezdem, majd áttérek a szoftver fejlesztés folyamatainak és az ezzel kapcsolatos elvárásoknak a szakirodalmak általi bemutatására, folytatva a projekttevékenységek elméleti bemutatásával. Ezt követi egy cégismertető és a gyáregység bemutatása. A dolgozat második részében részletezem az általunk véghezvitt rendszerfejlesztés bevezetésének a folyamatát, kezdve a fejlesztési igény felmerülésétől,a tervezéstől egészen a végrehajtásig. Részletesen bemutatom a rendszer működését és a megfelelő működéshez szükséges beállításokat. Végezetül ismertetem a bevezetéssel kapcsolatos tapasztalatokat és megfogalmazom javaslataim, illetve a rendszer várható hatásait a jövőre nézve.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatika

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagyné Halász Zsuzsanna
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai adjunktus

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: információs rendszerek, szoftver minőségi követelmények, projekttevékenység, szoftver bevezetési folyamata, ICON rendszer bemutatása
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2017. Jún. 07. 15:24
Utolsó módosítás: 2017. Jún. 07. 15:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet