Faluközi Tímea (2017) Különböző élelmiszercsoportok szerepe, jelentősége a kiegyensúlyozott táplálkozásban, a vendéglátóipari étkeztetésben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Falukozi_Timea_Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom egy rendkívül széles témakörre, az élelmiszercsoportok egészséges táplálkozásban és vendéglátásban betöltött szerepére épül. Kifejtem benne az egészséges étkezés alapjait és bemutatom a hivatalos, magyar táplálkozási ajánlást, mely megkönnyíti a hazai lakosság pozitív irányú életmódváltását. Az ajánlás értelmezéséhez sorra veszem az élelmiszerek főbb csoportjait az alapján, hogy milyen szerepet töltenek be a táplálkozásban. Továbbá egy budai éttermen, az Alabárdoson keresztül vizsgálom az élelmiszercsoportok megjelenését a hazai vendéglátásban. Arra is keresem a választ, hogy a szóban forgó étterem kínálata egészségesnek mondható-e és ez milyen szempontból jelentős. Kutatási módszerként a személyes interjút választottam, melyet az étterem jelenlegi séf helyettese adott.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Főiskola
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Faluközi Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2017. Máj. 10. 16:30 |
Utolsó módosítás: | 2017. Máj. 10. 16:30 |
Actions (login required)
Tétel nézet |