Juhász Tamás (2017) A felszolgálási díj és a borravaló szabályozása és gyakorlata Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A felszolgálási díj és a borravaló szabályozása és gyakorlata Magyarországon.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A felszolgálási díj és a borravaló jogi szabályozásai, azoknak az elemzése és a fellelhető problémák felvázolása. A felszolgálási díj állandó elfogadottsága nem változott 10 év távlatában sem, bár a jogi szabályozásban még mindig vannak hiányosságok. A felszolgálási díj és a borravaló különbségeit nem lehet elégszer kihangsúlyozni, és az egyes különbségek rendkívüli mértékben kihatnak mind a felszolgálóra, mind a vendégre. Etikai, fogyasztóvédelmi, polgári, jogi, és pénzügyi szempontból is megítélhetjük a felszolgálási díjat, a borravaló pedig nem csak a vendéglátásra jellemző, de csak ott elfogadott.
Magyar cím
A felszolgálási díj és a borravaló szabályozása és gyakorlata Magyarországon
Angol cím
Regulation and practice of the service charge and tip in Hungary
Intézmény
Budapesti Gazdasági Főiskola
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | felszolgálási díj, borravaló, jatt, felszolgáló, Vendéglátás, étterem, fizetés, vendég |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Meleg Gizella |
Rekord készítés dátuma: | 2017. Máj. 03. 15:33 |
Utolsó módosítás: | 2017. Aug. 31. 13:30 |
Actions (login required)
Tétel nézet |